گل بهشت ،وارد کننده مستقیم پیاز گل ....

مرکز تخصصی آموزش و فروش انواع پیاز گل،لیلیوم،لاله، سنبل هلندی ...

از تاریخپه بذر های تراریخته کشاورزی  و تا سموم و آفت کش های انسان کش!!!

 

سلام در این پست همه چیز در مورد بذرهای هیبرید و مشکلات و پتانسیل ها آنها برایتان خواهیم گفت و در مقابل آنها را بذرهای اصلاح شده تراژنی که دارای ژنهای خاص اضافه شده بدرون گیاه برای اهداف خاص هستند میپردازیم

 

محصولات دست کاری شده در علم  ژنیتیک مرسوم به تراژنی  (GMO) :

محصولات تراریخته در حقیقت محصولات که از لحاظ ژنتیکی دستکاری شده اند و ژن جدید و مطلوبی یا غیر مطلوب  را از سایر ارگانیسم ها دریافت کرده اند بطور طبیعی همراه با تقسیم  و زایش طبیعی سلول و ژنوم خود  آنژن اضافه شده را نیز  را تقسیم میکند . این محصولات می توانند طیف وسیعی از مواد غذایی از انواع میوه ها و سبزیحات تا گوشت ها، حبوبات، غلات، لبنیات و ... را شامل شوند از جمله اولین تجربه   مفید آن مثلا به تولید پنی سلین است که باکتری شاهد ما که این عامل را در ژنوتیپ خود دارد در جریانات تقسیم و تکثیر  ذاتی خود این ژن را تکثیر میکند و یکی از بهترین و راحتترین روش تکثیر بحساب می آید ولی این انسان ها موارد نامطلوب را هم   د راین ضمینه بهره میبرند !!!

در 38 کشور دنیا کشت محصولات تراریخته را ممنوع کردند چرا که اگر آن را کشت کنند باید تحقیقات ویژه سلامت را نیز انجام دهند و این برای آنها بسیار هزینه‌آور و زمانبر خواهد بود اما این کشورها  تنها واردات محصولات تراریخته ای  را انجام می‌‌دهند که تحت برچسب‌گذاری و قوانین ویژه ای دارا باشد .

بیشترین سرمایه گذاری های مربوط  به این بخش مربوط به کشورهایی چند ملیتی است که با توجه به دانش یک کشور و ضمینه های تولید کشوری دیگر در حال خصوصی سازی و انحصار طلبی به عنوان  کسب یک کالای تجاری  خود را مطرح  میکند.شرکتی چون مونسانتو به تنهایی چیزی حدود 23 % بذر دنیا را تامین میکند.

البته این شرکت ها در پی بوجود آوردن رانت های انحصاری صنعت بذر هستند .شرکت مونسانتو با توجه با دانش علمی خود یکی از بزرگترین شرکت های بزرگ علف کش و بذر های ترا ریخته است .این شرکت که ابتدا یک شرکت تولید کنده مواد شیمیایی بود و با ترکیب شیمیایی {عامل نارنجی } مطرح گشت و این عامل  را در جنگ ویتنام مورد استفاده قرار داد ، این شرکت در اواخر دهه 80 به دولت امریکا در ساخت بمب های اتمی کمک شایانی میکرد و شاید با دیدن فیلم ترمیناتور یا نابودگر شاهد تاثیر بذرهای نابوگر در عراق میشوید بذرهای نابودگر، بذرهایی هستند که با استفاده از «فناوری محدودیت استفاده ژنتیکی» تولید شده‌اند و محصول روئیده از آن‌ها، دیگر بذری تولید نمی‌کند و بنابراین قابل کشت مجدد نیست.و این موضوع در بسیاری از شرکت ها برای انحصار تداوم دارد مثل بذر درخت کاج مطبق و یا  واردات همیشگی بچه ماهی قزل آلا....

این موضوع حتی در محصولات پر کشت مثل گندم نیزدر  ایران که  از واریت های قدیمی در این ضمینه بهره میبرد ویا مثلا در مورد ذرت در سی سال گذشته رقم سینگل کراس 704 پوشش داده که یکی از دیر رسترین و پر مصرفترین ارقام حال حاضر میباشد.  این رقم را یک شرکت صربستانی به ایران آورد و این رقم از مرقوبترین ارقام روز دنیاست و  در نسل هیبرید ها 5نسل عقب است  و برای  جبران این نسل تا نسل 7 که نسل بروز دنیاست چیزی حدود 40 سال زمان لازم است .و این ارقام با توجه به تغییر اقلیم آب هوایی و آفات دیگر رقمی کهنه برای بازار مصرف داخلی است  و این یک بحران بزرگ برای محصول  استراتژیک تولیدی ایران است .جالب است که تمامی روغنهای مصرفی ما در ایران از همین بذور است که با نامهای مخلف برای جلب مشتری استفاده میکنند مثلا نام روغن کانولا که همان نام دیگر  روغن کلزای وارداتی و ترا ریخته مقاوم به آفات خودمان است که کشاورز ما بدلیل مقاوم بودن  رقم آن در برابر آفات از آن استفاده میکند

 

مافیای مونتسانو دانشمندان مخالف تراریخته را ترور شخصیت می‌کند آنها را فناوری هراس و ضد علم معرفی می کند و متاسفانه توسعه دهندگان داخلی تراریخته در کشور هم همین حرف ها را نه تنها در رابطه  با  مخالفان تراریخته بلکه در باره ما که منتقد هستیم نه مخالف هم می زنند ،فناوری هراس و بی سواد و حتی صهیونیست و .... واقعا باور کردنی نیست ما که مدافع امنیت سلامت ملی و نگران  و منابع و ذخایر ملی هستیم ، ولی آنها با دور زدن قانون و بدون کسب مجوز ها و با استفاده از رانت قدرت و ثروت این بذر‌ها را وارد مزارع کشور می کنند حتما قهرمانان ملی هستند و انتظار تقدیر دارند و از آن‌طرف حتما ما متهم هستیم و مستحق مجازات؟

تکنینک دیگر این شرکت ها  * استفاده از دانه‌های سازگار با علف‌کش "راند آپ" برای افزایش فروش همین علف‌کش که فقط  تاثیر این علف کس بر روی بذر های خود  شرکت  است که کارایی دارد و موجب خسارت از بین بردن  خود محصول نشده و فقط علف های هرز را از بین میبرد .

مطالعات دانشگاه کرنل نشان داده است که  علف کش رانداپ (گلایفوسیت) در 20 سال اخیر سبب از بین رفتن علفهای میزبان پروانه های بومی امریکا شده، و جمعیت این پروانه ها را تا 10 درصد کاهش داده، و آنها را در معرض انقراض قرار داده است. بنابراین لطمات محصولات دستکاری شده ژنتیکی بر روی سلامت افراد و محیط زیست یک بحث کاملاً جدی است.

شرکتی که با یک سرچ نامش در اینترنت جز بد نامی و رسوایی های که بر ضد فعالیت های انسان دوستی محیط زیستی سابقه درخشان دیگری ندارد.

خوب است بدانیم که :

عامل نارنجینوعی سم قوی است که ارتش آمریکا در جنگ ویتنام از سال ۱۹۶۱ تا ۱۹۷۱ برای از بین بردن جنگل‌های پناهگاه ویت‌کنگ به کار برد. این ماده علاوه بر از بین بردن جنگل‌های انبوه استوایی بر مردم ویتنام نیز آثار مرگبار فراوانی به جا گذاشت که در نسل‌های بعدی مردم مناطق سمپاشی شده دیده می‌شود.

برآوردها نشان می‌دهد بر اثر این سم‌پاشی‌ها، ۴۰۰ هزار نفر کشته یا ناقص‌العضو شدند و در سال‌های بعدی تاکنون ۵۰۰ هزار کودک با اختلالات مادرزادی زاده شده‌اند.در میان سال‌های یادشده، ارتش آمریکا نزدیک به ۷۵٬۷۰۰٬۰۰۰ لیتر علف‌کش شیمیایی و برگ‌زدا بر روی جنگل‌های ویتنام، شرق لائوس و بخش‌هایی از کامبوج فروریخت تا با نابودی این جنگل‌ها از پناه گرفتن ویت‌کنگ‌ها در آن که از آن نقاط به نیروهای آمریکایی حمله می‌کردند جلوگیری کند.

هدف‌های دیگر برگ‌زدایی این بود تا مناطق روستایی این بخش از ویتنام را تضعیف کند تا روستاییان که پشتیبان‌های اصلی چریک‌های چپگرای ویتنام به‌شمار می‌آمدند از منطقه گریخته و به شهرهای زیر کنترل ایالات متحده مهاجرت کنند و چریک‌ها با مشکل تغذیه و تدارکات روبه‌رو شوند.

آمریکا را نباید مدل توسعه تراریخته بگیریم که یک کشور کاپیتالیستی است و حتی برای مردم خودش ارزش قایل نیست آنها فقط به دنبال سود هستند و سرمایه‌داری برای جان مردم آمریکا هم ارزش قایل نیستند، چه برسد برای ما مسلمان‌ها و به خصوص ایران که قصد نابودی ان را دارند و دشمن ما هستند

در شهریور 95 شرکت بایر آلمان یکی از بزگترین خرید های قرن این کشور را  به مبلغ 66 میلیارد دلار انجام و شرکت خریداری کرد.شرکت بایر و مونساتو هر دو در ضمینه محصولات ترا ریخته  تمرکز ویژه دارند

پیش از این شرکت سوئیسی سینجنتا تولید کننده بذر به مونساتو واگذار شد که رییس سینجنتا گفته بود بازار مونساتو اشباع شده  و نیاز به خرید  شرکت های مخترع  دیگر برای کنترل بازار را داراست.

خریدی که برای خروج شرکت  از بد نامی های ذکر شده بالا و برای بهبود وضعیت شرکت مونسانو رخ داده اتفاق افتاد.و اما  یک تغییر اسم گویا صورت مسله کلی را برای محصولات زیان بار ترا ریخته پاک میکند

 اما سؤالی که افکار عمومی از این افراد معلوم‌الحال دارد این است که اگر این محصولات پیشرفت کشاورزی به حساب می‌آیند، چرا کشورهایی مثل سوئیس (که شرکت پیشرو سینجنتا را دارد) آلمان (که بایر را دارد و چند وقت  پیش مونسانتو را خرید) یا صهیونیسم جهانی  (که مالک شرکت مونسانتو ) هستند از کشت بذرهای شرکتهای خود در کشورهای خودشان ممانعت به عمل می‌آورند؟

معمولاً شرکت‌های صهیونیستی نظیر مونسانتو یا شرکت بایر که تا پیش از این در حوزه تولید مواد شیمیایی و سم و نیز تولید بمب های شیمیایی فعالیت‌ داشته و اکنون آفت کش نیز تولید می کند به صورت گسترده در زمینه تولید محصولات تراریخته فعالیت می‌کنند. مشخص است هدفهای آنها اگر انسانی بود در فجایه تولیدات شیمیایی دخالت نداشتند 

جالب آنکه این علف کش ها در ایران نیز فروش زیادی دارند علاوه بر ان شرکت خدمات کشاورزی نیز بذرهای این شرکت لابی صهیونیستی که هدفی جز کسب منفعت ندارد راوارد و توجی به اثرات زیانبار ژنتیکی آنهابرای مردم کشورمان ندارند.مثلا بارها  ترخیص محصولات  این شرکت توسط شرکت  خدمات حمایتی جهاد کشاورزی  در البرز صورت گرفته است !!

باید در زمینه ورود محصولات تراریخته و استفاده آن ارزیابی مخاطرات به‌طور جد انجام گیرد و این ارزیابی نیز بنابر شرایط اقلیمی باشد؛ در حال حاضر برخی دوستان به ارزیابیهای مونسانتو رجوع می‌کنند در حالی که باید ارزیابیها بر مبنای شرایط کشور ما باشد. نه شرکتی که کمبنای عملی آن در دنیا بد نامی و فجایه انسانی است !!!

 

این تکنولوژی ها در کشورهای صاحب قدرت در امور کشاورزی رخ میدهد کشوهای صاحب نامی چون هلند امریکا برترین تولید کنندگان بذر -پیاز و حتی در ضمینه  کودهای شیمایی کامل با تکنولوژی های high tchnologyدر انحصار کشورهای چون آلمان - اسپانیا -آمریکا وهلند  برای برخی ترکیبات با نسبت خاص در دنیا هستند.

 

سویا، ذرت و سیب‌ زمینی پنبه وبرنج  مصرفی  در کشور ما اغلب  تراریخته است و موجب رشد بیماریهای اوتیسم، آلزایمر و دیابت پس از آزادشدن ژنهای  تراریخته‌ها در متابولیسم بدن میشود.جالب است بدانید که شیر بلالی های بفروش رسیده در بازار صرفا مبنای خوراک دام بوده و  گریدهای  خوراک حیوانی بوده و مضرات آن برای انسان مسلم است .

قبلا معاون پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست بیان داشته بود که  "کشور ما از سالهای گذشته واردکننده ذرت از آرژانتین بوده است"، عنوان کرد: واردات ذرت از سال 82 انجام میشود اما تحقیقات بر روی آن از سالهای بعد انجام گرفته است؛ سال 85 در پژوهشکده بیوتکنولوژی تشخیص دادند که ذرت آرژانتینی تراریخته است. و این یعنی ما در یک نسل مصرف بی اطلاع و البته بی اطلاع مردم عام نه وارد کنندگانی که حتی بوی از انسانیت ندارند سرنوشت سلامتی نسل را بر عهده دارند و نه مسولانی که فقط ناظر واردات این چنین محصولاتی  هست !!! و با همین ذرت‌های مکزیکی که مردم ما مصرف می‌کنند، ذرت‌های تراریخته آرژانتینی است که متأسفانه از سالهای بسیار دور قدرت تشخیص این مهم را داشتیم اما انجام نگرفت.!!! یا البته بهتر بگوییم که نخواستند !!! که هم بفهمیم چه بخورد ما میدهند !!

وقتی ذرت تراریخته‌ای تولید می‌شود که از آن روغن حاصل می‌شود این محصول غذایی صددرصد تراریخته به حساب می‌آیداما وقتی از روغن در سس یا سایر محصولات استفاده می‌شود باید حد و اندازه و برچسب‌گذاری در  آن معین شود و میزان تراریختگی معین شود.که نمیشود !!!!

برای مثال ذرت تراریخته تولید شده توسط شرکت مونسانتو حاوی ماده ژنتیکی باکتری Bt است که کرم اروپایی ذرت را از طریق ایجاد حفره در دیواره روده آن از بین می‌برد. این بدان معناست که هر سلول ذرت تراریخته حاوی DNA باکتری است. با اینکه کمپانی های بیوتکنولوژی ادعا می‌کنند که Bt در طی هضم در بدن انسان از بین می‌رود اما امروزه دیده شده است که سم حاصل از Bt در دستگاه گردش خون انسان‌ها دیده شده است.

  و یا در مورد پنبه و  سم Bt همانطور که برای کرمها، هزارپایان، زنبورها و پروانه ها مضر است، قطعاً برای سایر موجودات نیز مضر است. چنانچه در یکی از مناطق کشت پنبه دستکاری شده ژنتیک Bt در هندوستان، مرگ مشکوک تعداد 1800 عدد از انواع حیوانات در اطراف مزارع گزارش شد. دولت محلی پس از کالبد شکافی حیوانات، تخریب کامل معده این حیوانات را گزارش نمود.

اگر به پتنت کمپانی تولید کننده سم Bt دقت کنید، مشاهده خواهید کرد که در مورد Bt ادعا شده «یک سم اختصاصی با دز بالا!!» اما این سم به هیچ وجه اختصاصی عمل نمی کند. مطالعات نشان داده است که با مصرف Bt موجودات زنده خاک و حشرات گرده افشان نظیر پروانه ها و زنبورها از بین خواهد رفت.و حاصل یک کشت پر محصول برای کشاورز نابودی محیط زیست و حشرات همزیست و طبیعت میشود.

جالب است بدانید که در اکثر کشورهای دنیا که پروتکل "کارتاهنا "را امضا کرده‌اند، موضوع درصدگذاری و برچسب‌گذاری روی محصولات تراریخته یکی از الزامات محسوب می‌شود.در کشور آمریکا نیز تا سال 2016 برچسب‌گذاری روی محصولات ممنوع بوده اما در حال حاضر برچسب‌گذاری محصولات تراریخته انجام می‌گیرد البته اتحادیه اروپا برچسب‌گذاری را از سال 2000 انجام داده و این بنابر قوانین و پروتکل کارتاهنا بوده است.

متسفانه شاهدیم جریان و چهره‌هایی به سنگر واردات تراریخته‌ها تغییر کاربری داده‌اند! که این امر موجب واردات سالانه 5 میلیارد دلار کالای مصرفی تراریخته از امریکا و حیات خلوت‌های آن به مقصد ایران شده است !!

حقیقت این است که از ابتدا عده‌ای انگشت‌شمار دانشمند‌ نما، تولید را مستمسک قرار داده بودند تا مسیر پرسود تجارت محصولات تراریخته شامل واردات محصول، بذر، علفکش‌ها و سایر نهاده‌های مرتبط با محصولات دستکاری‌شده ژنتیکی را  برای خود و همکاران فرصت طلب هموار کنند

بنابراین ابتدا بحث تراریخته‌ها مطرح نیست، بلکه سوء‌مدیریتی که در بازه زمانی سه دهه اخیر سیاستگذاران کشاورزی، اولویتهای کشاورزی را نتوانستند مدیریت کنند و ما وابستگی شدیدتری به واردات نهاده‌های دامی و دانه‌های روغنی یافتیم؛ حال آیا وقت آن نرسیده که این چرخه معیوب مدیریت شود؟

اگر ضرورتی بر واردات داریم چرا باید محصولات مناقشه‌برانگیز تراریخته وارد کشور شود در حالی که بیش از 70 درصد ذرت و کلزایی که در دنیا تولید می‌شود طبیعی و غیر تراریخته است؛ چرا واردکنندگان ما با بهره‌گیری از ارز مبادله‌ای و حمایتهای دولتی همیشه به کشورهای حیات خلوت امریکا مثل آرژانتین و برزیل و از شرکت های تجاری بدون مجوز حتی در کشور خودشان به ایران  هدایت می‌شوند و دنبال محصولات شبه‌ناک تراریخته می‌گردند؟ 

تراریختگی در پزشکی، کشاورزی و دامپروری کاربرد دارد و بسیاری از داروهای نوترکیب و واکسن‌های نوترکیب مفید با بهره‌گیری از تکنولوژی تراریخته تولید می‌شود.

پس ما مخالف علم و فناوری تراریخته نیستیم بلکه منتقد آن هستیم. ولی نه در مواردی با تاثیرات مستقیم بر سلامت انسانها باشد !!!

 و یا بذر برنج تراریخته را بدون اینکه کشاورز از محتوای علمی و فنی مداخلات انجام شده در آن را بداند، با عنوان بذر مرغوب به کشاورز برای کشت برنج می‌دهند و کشاورز هم غافل از اینکه چه چیزی می‌کارد، اقدام به کشت برنج تراریخته می‌کند. آیا این کار منطبق با قوانین کشور، امنیت ملی، امنیت غذایی و سلامت مردم و محیط طبیعی است؟ آیا امکان انتقال ژن از این بذر به مزارع سنتی و طبیعی ما وجود ندارد؟ آیا آفات مقاوم نخواهند شد؟ آیا اکوسیستم منطقه دچار آسیب نمی‌شود؟ 

دلیل اصلی استفاده کشاورز از این بذر ها مقاومت و بالایی تولید محصولات نهایی است که دلیل مقاومت این گیاه به آفات بدلیل وجود داشتن سم مربوطه آن در ساختمان ژنوتیپی آن است که در فرایندهای تقسیم و رشد گیاه بطور طبیعب تمامی موارد اضافه شده به آن نیز تکثیر میشود و بطور مستقیم در گیاه وجود دارد !!

48 % از برنج های متداول در بازار ایران برنج تراریخته ژنتیکی می باشند،درحالی که هیچ یک از نمونه های مورد آزمایش دارای برچسب گذاری در این رابطه نبودند، در حالی که مردم از این موضوع اطلاع ندارند و دارند این برنج ها را مصرف می کنند این برنج ها چیست داخلی یا وارداتی؟ خیلی اوقات مردم مقصر نیست در انتخاب این موارد بلکه سازمانهای به ظار سلامت داپوست همیاران خوبی برای مافیا های وارداتی هستند نه همیاران مردم !!

دلیل استقبال کشور ما از این بذرها برای کاشت صرفا افزایش تولید و نیز مقاومت در برابر افات هست بطوری که مثلا از هر هکتار مزرعه گوجه فرنگی چیزی حدود 60 تن گوجه با بذرهای رایج برداشت میشود ولی با بذرهای تراریخته وارداتی عملکرد گوجه فرنگی در هر هکتار بالای 140 تن هست و مسلما کشاورزی که هیچ حماتنی از او نمیشود بدنبال حداکثر بهره وری است و البته اطلاعی از دلیل مقاومت این بذر به آفات دارد چرا که در خود گیاه یک سم در ساختار تکثیر خود گیاه همواره تولید میشود و هیچگاه به بیماری دچار نخواهد شد ....

بذر هیبرید با بذر های اصلاح شده یکی نیستند !!

بذر F1 چیست ؟؟

  بذرهای هیبرید الزاما  بر خلاف ترا تریخته ها مشکلات اخلاقی و زیست محیطی ندارند بلکه حاصل انتخاب نسلهای قوی بر مبنای صفات مطلوب ما بوده اند .

بذرهای اصلاح شده همان کار مندل است ک در مدتها پیش بر روی نخود فرنگی انجام داد و از هر نسل بهترین گونه را جدا سازی میکرد و اینکار را تا نسلهای متمادی ادامه میداد تا به خالص بودن کامل برای ان گونه دست یابد .پس از ان بذرهای جدید با کیفیت دلخواه  قابل بهره برداری اند ....

تکنولوژی تولید بذرهای هیبرید در واقع تلاقی دو والد متفاوت ولی کاملا خالص از نظر ژنتیکی  است که موجب پیدایش پدیده ی هیبریدی یا هتروزیس میشود که نتیجه آن ایجاد پیدایش صفات زایشی و رویشی فوق العاده بالاتر نسبت به والد را دارد موجب بهره برداری اقتصادی این نسل برای کاشت بخصوص در محیط های گلخانه برای تولید سرعتمند و با کیفیت در محصول میشود .ولی برای نسل های بعد  این اتفاق رخ نخواهد داد پس نسل های اینده برای کاشت این گیاهانویژگیهای متفاوتی خواهند بود.این اتفاق موجب تدوام واردات این محصولات را برای کشور دارد.و ما را یک مصرف کننده فاقد قدرت تولید کندگی میکند.

برای ایجاد این نوع از محصولات هیبرید میباست نتایج متمادی نسلهای پیشین را بطور خالص کشت داد این نسل با توجه به صفات مورد نظر انتخواب میشوند و تا خالص سازی کامل گونه ادامه میابد حال اگر لینه های والدی پایه های پدری و مادری همگی لینه خالص باشند نتایج F1 همگی مشابه یکدیگر با صفات مطلوب میشوند.

این نسل بیشترین مقاومت را در برابر خشکی ،تنش و آفات داشته در برابر آن  بیشترین و پر بازده ترین محصول را عین کیفیت  را دارد.در نسل بعد یعنی F2 تفکیک صورت میگیرد و باید این فرایند حداقل در 12 نسل ادامه یابد تا به محصول خالص برسیم...این فرآیند باید سالیان متوالیو در چندین نسل  تکرار شوند.عدم انجام کاهای ابتدایی در ایران موجب مصرف گرایی شده.

فرایندی که تولید داخلی آن گردش مال 1500 میلیارد دلاری را به جهت وابستگی کلی محصولات به خریدهای دائمی به ارمغان خواهد اورد./

 این در حالی است ک این نوع بذر ها و پیاز ها بطور 100% وارداتی بوده و هیچ تولیدی در کشور وجود ندارد./

کار تولید کنندگان ما در  گلهای خاص زینتی مثل ارکیده -بنت قنسول و خیلی های دیگر بصورت نشاء در قالب (جی فی) وارد و تولید کنندگان ما فقط زحمت کاشت آن در گلدان را میکشند .

گلهایی که در  بازار ارزشی برابر حداقل ده گلدان زینتی تولید شده در ایران را به اضای هر قلمه دارند !!

تمامی این موارد بخاظر تکنولوژی های high tech هست که از تولید کودهای ریز مغزی تا آهن و پیاز گل پایه ها نشاءگل رز  بازارهای دست اول دنیا در دست خود گرفته اند .در حالی ک تولید گل رز در کشورهایی مانند: هلند ،کلمبیا و چین و چند کشور اروپایی دیگر تقریبا بازار تجاری این گل را تسخیر کرده اند. در این طرح هدف تولید گل شاخه بریده رز و رسانیدن به بازارهای مصرف داخلی و به ویژه خارجی است.و کشور ما وارد کننده همه نوع تکنولوژی جدید و مصرف گرایی است .

امتحانی که ما برای آنها موش آزمایشگاهی برای اثرات آنها برای نسلهای آتی هستیم ...

 

 

22:28

آمار تولید گل و محصولات زارعی و باغی در ایران و جهان  و  از تاریخپه تولید پیاز گل تا پیدایش پیازهای

 

 

آمار تولید گل در ایران و جهان

و بررسی چرایی ناکارآمدی ما در رقابتهای جهانی 

((آمار های عجیب در موردتولیدات ایران و کشورهای مهم تولید کننده  ))

با سلام

در این پست به برسی دقیق میزان تولیدات در واحد کشت گلخانه ای و فضای ازاد برای گل زینتی شاخه بریدنی و نیز گل های زینتی میپردازیم

گردش مالی گل و گیاهان زینتی در سطح جهانی بیش از 150 میلیارد دلار است. پرورش گل در مقیاس تجاری در بیش از 70 کشور دنیا صورت می‌پذیرد. کشورهای هلند، ژاپن و آمریکا بزرگ‌ترین تولیدکنندگان گل وگیاه در جهان به‌شمار می‌روند.

ایران با تولید حدود  2.5 میلیارد شاخه گل، هفدهمین تولیدکننده گل در جهان است و با تولید حدود ۳۰ هزار تن گل محمدی اولین تولیدکننده این نوع گل به شمار می‌رود که چیزی حدود 70 % تولید جهانی آن در اختیار ایران است، اما در  زمینه صادرات گل سرخ پس از مراکش در رتبه دوم قرار گرفته است.این یعنی اولین تولید کننده بزرگ و لی دومین صادر کننده گل سرخ !! اما ما همیشه در تولید هر محصولی هم پیشگام باشیم  در مورد فرآوری آن به هیچ وجه قدرت جذب سرمایه های خارجی و ارز اوری برای آن محصول در تکنولوژی های ما فراهم نیست.

ولی در زمینه  صادرات گل و گیاه زینتی و شاخه بریدنی رتبه 107 دنیا در اختیار ماست که عمده دلیل آن کاهش ارزش ریال در برابر دلار که موجب افزایش هزینه تولید ،مواد اولیه وارداتی، مثل پیازهای گل و کوهای شیمیایی  و سموم است که  بازار را برای صادرات خوشایند نمیکند.

پیشتازان صادراتی چون  کشورهای هلند، کلمبیا، اکوادور و کنیا در مجموع حدود 84درصد از سهم صادرات این محصول را به خود اختصاص داده و 117 کشور مابقی فقط 16درصد صادرات جهانی گل شاخه بریده را در اختیار داشته‌اند.

کشورهایی مانند نیوزیلند، تایوان، چین و ترکیه نیز نسبت به گذشته رشد چشمگیری در زمینه تولید و صادرات گل و گیاهان زینتی داشته و توانسته‌اند خود را به رده‌های بالاتری از جدول برترین‌ها در زمینه صادرات برسانند حتی کشورهایی با امکانات بسیار ضعیف تر از ایران نیز در این صنعت پیشرفت قابل توجهی داشت‌اند مثلاً زیمباوه و موزامبیک که اغلب بعنوان کشورهای فقیر شناخته می شوند، در حال حاضر سهم بالایی از بازار گل جهان را به خود اختصاص داده‌اند.

حتی در مورد کشاورزی و باغداری تفاوتهای میزان تولید و عملکرد  ما بادنیا کاملا متفاوت است مثلا در مصولی مثل پسته در ایران درهر  هکتار ۹۰۰ کیوگرم بطور متوسط برداشت ماست ولی در آمریکا این عدد معادل چهار تن است!!

البته که شاید مدیریت منابع آب در آمریکا اولا  و نیز استفاده از منابع کودهای ارگانیک  و زیستی چون هیومیک اسید از معادن لئوناردیت  و نیز کودهای معدنی گوگردی یا جلبک های  و امینو اسید های طبیعی استخاج شده خود باعث حاصلخیزی و عدم ورود مواد شیمایی به مزارع تولیدی خود کرده است

در مورد صادرات گل ، ایران همانند کشورهای مطرح در این ضمینه که در آن هواپیماهای اختصاصی حمل ا گل را دارند و محصول  را با تمام ظرافتش  صادر میکنند.انتظار صادرات و رقابت  برای ما بدور از داشتن روابط اقتصادی ما با سایر کشور ها کلمه پوچی  بحساب میآید.

 در حالیکه حرکت بر مدار دقیق در هلند یعنی از زمان چيدن گل در عرصه توليد (باغ گل يا گلخانه) تا رسيدن به دست مصرف کننده در 3000 کيلومتر آن طرف تر در بازارهاي هدف کمتر از 8 ساعت به طول خواهد کشيد و اين در واقع مديريت زمان بازاريابي محصولات فسادپذير را در بالاترين سطح نشان مي دهد که مي توان براي محصولات صادراتي ايراني نيز الگو باشد.

بزرگی پشتوانه ای که در سالهای گذشته در این کشور ها رخ داده است در کشوری مثل کشور هلند که اولین صادر کننده بزرگ گل دنیاست به آنجا برمیگرد که برای شروع سرمایه گذاری هلندی ها حاضر بفروش دارای مهم خود چون خانه و سهام خود میکردند و آن برای خرید پیاز گل صرف کردند

  و خرید پیاز چنان با بورس‌بازی در بین مردم رایج شد که یک پیاز جدید و نادر قیمتی معادل با قیمت خرید دو خانه در آن زمان پیدا کرد. از این دوران سندی بر جای مانده که یک عدد پیاز لاله در ازای یک کارخانهٔ آبجوسازی مبادله شده‌است. این دوران به جنون گل لاله یا شوق لالهٔ هلندی موسوم است. پس از مدت کوتاهی از ورود لاله به هلند، تقاضا برای انواع متفاوت رنگ لاله، از عرضه پیشی گرفت و و قیمت‌ها برای پیازهای نادر شروع به افزایش گذاشتند. اوج گرمی بازار لاله در هلند بین سال‌های ۱۶۳۳–۱۶۳۷ بود. قبل از ۱۶۳۳ تجارت گل لاله در هلند، به تولیدکنندگان و کارشناسان حرفه‌ای، محدود شده بود، اما قیمت به طور پیوسته رو به افزایش، باعث وسوسهٔ بسیاری از خانواده‌های معمولی طبقه متوسط ​​و فقیر برای وارد شدن به بازار خرید و فروش پیاز لاله شد. مردم خانه‌ها، املاک و اموال خود را برای پیش خرید پیاز لاله وثیقه قرار می‌دادند و قیمت پیازها پیوسته رو به افزایش بود. سرانجام در سوم فوریه ۱۶۳۷ دوران حباب اقتصادی پیاز لاله در هلند پایان یافت و عواقب آن، ورشکستگی مالی برای بسیاری از خانواده‌های هلندی معمولی بود.

پس از شهرت یافتن بحران اقتصادی هلند، بسیاری از مردم کشورهای دیگر مایل به دیدن گلی شدند که اینچنین توانسته بود مردم هلند را شیفته و شیدای خود کند و صادرات پیاز لاله رو به افزایش گذاشت. از نیمهٔ دوم سدهٔ نوزدهم میلادی کاشت لاله در مزارع بسیار بزرگ هلند رایج شد و همچنین پژوهش‌گران هلندی موفق به ایجاد واریت های  جدید و زیبای لاله شدند.[۵۶] واینچنین برای مردم در رقابت بر سر خرید موجب ایجاد مهد بزرگترین کشور گل در دنیا شد .کشوری ک با دارا بودن بازار گلهای مهمی چون آلسمیر ک بزرگترین بازار گل مکانیزه دنیا است و امکام خرید برای خریداران بدون لمس گل از طریقه مزایده رخ میدهد در این بازار روزانه نزدیک به 30 ملیون شاخه گل بفروش میرسد بازاری به مساحت 518.000 هزار متر مربع در نزدیکی آمستردام هلند  و این نتیجه نهایی قدرت در ضمینه گل است./

 

 هلند کشور کوچکی است که توانسته با استفاده از روش نوین به سطح بالایی از تولید و پرورش گل دست یابد. در این زمینه نه مزارع گسترده گل با مساحت‌های چندین کیلومتری به صنعت گل هلند کمک کرده و نه وجود نیروهای کار بسیار زیاد. بلکه تکنولوژی و استفاده از روش نوین در کشت‌وکار، صنعت گل هلند را به‌عنوان یکی از ارکان اقتصادی‌اش مطرح کرده است.هلند در پژوهش‌های ژنتیکی برای تولید گل‌های متنوع و زیباتر پیشرو است./

 

حال پس از گذشت سالیان و حمایتهای مهم در کشوری که  حتب مشکل تابش آفتاب موجب صرف یارانه برای ایجاد نور مصنوعی در گلخان ها میکند آنهم در کشورس که نه از خاک مساعد است و از نظر هوا ولی امروزه به مدد روش های کاشت هیدرو پونیک در محیط گلخانه ،امروزه تولید کننده 3 میلیارد پیاز گل لاله است ک دو سوم آن را صادر میکند .

در حالی که گل لاله یکی از گلهای بومی نواحی ایران نیز بوده است ... !!!!!

اما ایران در زمینه های صاحب قدرتی چون تولید و پرورش زعفران بدلیل نداشتن دانش های بنبادی در مورد استفادهاصولی  از کودهای ارگانیک و آفت کشهای معدنی چون هیومیک اسید وگوگرد و .. و حتی در بسته بندی و فرآوری های نوین که با حفظ حداکثر مواد غذایی موجود در ات محصولی بی رقیب را عرضه کنند تا روشهای کاشت داشت و برداشت های دقیقا مشابه با دهه های قبل در ایران امیدی به آینده اقتصادی ،کشاورزی متصور نیست  چرا که  آمد زایی چندانی از این صنعت ندارد. و انحصاری در اختبار ما نیست..

 جالب است بدانید که کشوری مثل  کلمبیا دومین صادر کننده گل دنیاست!!!

در آمریکای جنوبی نیز کشور کلمبیا از تولیدکنندگان عمده گل است و حدود 59‌درصد تمام گل‌های صادر شده به آمریکا از این کشور می‌آید.

و مثلا کشوری مثل کنیا (بزرگ‌ترین صادر‌کننده گل آفریقاست در حالی که، این کشور تنها ۶درصد زمین‌های کشاورزی خود را به کشت گیاهان زینتی تخصیص داده است و از این راه سالانه ۷۰۰ میلیون دلار درآمد دارد)

اکوادور هم در سال‌های اخیر پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در تولید گل‌های زینتی داشته و رز‌های درشت و با کیفیت این کشور شهرت جهانی دارند که یکی از دلایل آن موقعیت جغرافیایی این کشور و اقلیم آن است.

و اما ایران رتبه 107 صادرات را دارد ... صادراتی که حکم صادرات گردوی بی مغز را دارد !!!

ولی در زمینه  صادرات گل و گیاه زینتی و شاخه بریدنی رتبه 107 دنیا در اختیار ماست

ایران با تولید حدود  2.5 میلیارد شاخه گل، هفدهمین تولیدکننده گل در جهان است

بیشترین بازار فروش گل را کشورهای حاشیه خلیج فارس، ترکیه و روسیه شامل می‌شوند

در حالی که روسیه به عنوان یکی از بزرگترین وارد کنندگان گل دنیا در نزدیکی ماست ...

و البته تحریمایی که امریکا علیه روسیه انجام داد موجب کاهش ارزش روبل هم شد موجب کاهش ارزش صادرات نیز  شد .

در دیگر دلایل عدم موفقیت تولیدات گلخانه ای میتوان به سطح جهان به‌طور معمول سطح زیر کشت برای بخش خصوصی 4تا 5هکتار فضای گلخانه‌ای است. در نتیجه با تولید انبوه هزینه تمام‌شده کاهش می‌یابد. اما در ایران فضای گلخانه‌ای در بهترین حالت بین 3تا 5هزار متر مربع است.

از دیگر دلایل ما به تولیدات فضای ازاد مربوط میشود بطوری که اگر ما بتوانیم کشت محصولی مانند خیار را که در فضای  باز انجام می‌شود، به گلخانه‌ها منتقل کنیم، یک میلیارد مترمکعب مصرف آب را کاهش داده‌ایم که این میزان سه برابر حجم مصرفی سد کرج است، ضمن اینکه این عدد در گوجه‌فرنگی دو میلیارد مترمکعب است.

تولید خیار در فضای باز با سه برابر آب سد کرج است و این فاجعه در شرایط بحرانی وضعیت اب و نیز برداشتهای بی حد در از سرچشمه ها ی حیاتی همچون  تونل بهشت و گلاب در استان چهارمحال و بختیاری ک موجب مرگ حتمی حیاط میشود برای انکه کویر را اب دهند و چه زیبا گفتند ک اب را از درخت میگیرند به چوب میدهند تا میوه دهد !!!

تولیک که در گلخان هانجام میشود 10 براربر تولید فضای ازاد است و موجب افزایش برداشت از سطح کشت شده و افزایش راندمان و هزینه اولیه و مهتر از همه کاهش مصرب اب ک دست نیافتیتی ترین نعمت الهی است میشود

 پارسال 2.4 میلیارد شاخه بریده، 105 میلیون گلدان، 257 اصله درخت و درختچه و 613 میلیون بوته در فصل نشایی در ایران  تولید شده است.

 سطح زیر کست گلخانه های جهان حدود 3.1 ملیون هکتار است که از این میزان 10 هزار هکتار در ایران است که این یعنی سه دهم درصد سطح گلخانه ای را ب خود اختصاص داده ایم .

 اما در ایران پاکدشت رتبه یک سطح کشت در واحد سطح استانی را به خود اختصاص داده است

مساحت کشور هلند چیزی حدود به  4 هزار کیلومتر مربع است

یکی از دلایل موفقیت تولید و مصرف بدرهای اصلاح شده با نام F1 است اما:

بذر F1 چیست ؟؟

تکنولوژی تولید بذرهای هیبرید در واقع تلاقی دو والد متفاوت از نظر صفات ژنتیکی است که موجب پیدایش پدیده ی هیبریدی یا هتروزیس میشود ک نتیجه آن ایجاد پیدایش صفات زایشی و رویشی فوق العاده بالاتر نسبت به والد را دارد موجب بهره برداری اقتصادی این نسل برای کاشت بخصوص در محیط های گلخانه برای تولید سرعتمند و با کیفیت در محصول میشود .ولی برای نسل های بعد  این اتفاق رخ نخواهد داد پس نسل های اینده برای کاشت این گیاهان ضعیفتر خواهند بود.این اتفاق موجب تدوام واردات این محصولات را برای کشور دارد.و ما را یک مصرف کننده فاقد قدرت تولید ککندگی میکند.

برای ایجاد این نوع از محصولات هیبرید میباست نتایج متمادی نسلهای پیشین را بطور خالص کشت داد این نسل با توجه به صفات مورد نظر انتخواب میشوند و تا خالص سازی کامل گونه ادامه میابد حال اگر لینه های والدی پایه های پدری و مادری همگی لینه خالص باشند نتایج F1 همگی مشابه یکدیگر با صفات مطلوب میشوند.

این نسل بیشترین مقاومت را در برابر خشکی تنش و آفات داشته در برابر آن  بیشترین و پر بازده ترین محصول را دارد.

در نسل بعد یعنی F2 تفکیک صورت میگیرد و باید این فرایند حداقل در 12 نسل ادامه یابد تا به محصول خالص برسیم...

این فرآیند باید سالیان متوالی  تکرار شوند.عدم انجام کاهای ابتدایی در ایران موجب مصرف گرایی شده.

فرایندی ک تولید داخلی آن گردش مال 1500 میلیارد دلاری را به ارمغان خواهد اورد./

عمده دلیل استفاده از این بذر ها  و پیاز ها که قیمت حدود 20 عدد از بذری مثل خیار برابر با قیمت دو کیلو گرم ان میکند افزایش بهره بری اقتصادی در ضمینه توجیح طرح های گلخانه ای است تا بتوان اشتغال زایی پر سودی پدید اورد

**********************************************************

آمار تولید گل در دنیا و ایران

برای نشان دادن وضعیت گل و گیاه و اهمیت آن آمار زیر ارائه میشود.

سطح زیر کشت گل و گیاه(جهانی)           2600000 هکتار

سطح زیر کشت گل و گیاه هلند                 52000هکتار

سطح زیر کشت گل و گیاه ایران                4200 هکتار

سطح زیر کشت گل و گیاه گلخانه ای دنیا  185000 هکتار

سطح زیر کشت گل و گیاه گلخانه ای هلند 6225 هکتار

سطح زیر کشت گل و گیاه گلخانه ای ایران               1850 هکتار

سرانه مصرف گل و گیاه در اروپای غربی                 80 دلار(یعنی هر نفر اروپایی در سال 95 دلار گل می خورد)

سرانه مصرف گل و گیاه در آمریکا             80 (یعنی هر نفر امریکایی در سال 80 گل می خرد)

سرانه مصرف گل و گیاه در ایران              6/2 (یعنی هر نفر ایرا نی در سال 6/2 دلار گل میخرد)

 

سرانه مصرف گل و گیاه در گل شاخه بریده در ایران 8/0 دلار (کمتر از 800 تومان)

 میزان تولید گل شاخه بریده در ایران         1050 میلیون شاخه

 صادرات محصولات زینتی دنیا   3/7 میلیارد دلار

 صادرات محصولات زینتی هلند 4 میلیارد دلار ( بیش از نصف صادرات ایران)

 صادرات محصولات زینتی ایران 1400000 دلار ( حدود دو صدم درصد صادرات دنیا که بسیار نا چیز است و تناسب با پتانسیل ایران نیست)

سطح زیر کشت گل های شاخه بریده در ایران (فضای باز)         970 هکتار

سطح زیر کشت گل های شاخه بریده در ایران (گلخانه ای)        570 هکتار

سطح زیر کشت گل های شاخه بریده رز در ایران (فضای باز)    210 هکتار

سطح زیر کشت گل های شاخه بریده رز  در ایران (گلخانه ای) 185 هکتار

در حال حاضر حدود 2600 نفر در ایران به تولید گل شاخه بریده می پردازند که حدود 600 نفر آنان گل شاخه بریده رز تولید می کنند هم اکنون کشت و پرورش گل شاخه بریده رز تولید می کنند هم  اکنون کشت و پرورش گل شاخه بریده رز پس از گلایول در مقام دوم است.

در حالی که استان های کوهستانی ما به دلیل شرایط خاص آب و هوایی (اختلاف ارتفاع از سطح دریا و اختلاف درجه حرارت شب و روز)هی تواند به یکی از قطب های تولید گل رز شاخه بریده با کیفیت تبدیل شود.

در شهرهایی مثل شهرکرد تعدادگلخانهای رز بدلیل شرایط مدکور به بیش از 50 واحد گلخانه ای میرسد ./

ولی قابلیت این پتانسل ها برای ما مشهود نیست !!!

 پستهای بعدی طرح های توجیهی گلخانه های هیدرو پونیک گل زینتی مثل گلخانه رز هلندی و گلخانه های صیفی جات را بطور حرفه ای و با تمامی مشکلات ریسک و سوددهی ها مینویسم ....

 

17:16